Populära Frökex!

Frokex2
Dessa frökex kan jag inte få nog av, de är så otroligt goda!
Med en underbar krispighet och sälta kan man äta dem utan pålägg.
Perfekt som tilltugg till frukosten eller som mellanmål för att behålla blodsockerbalansen.

INGREDIENSER: 1,5 plåt
2 dl solroskärnor
1,5 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
1/2 dl olivolja
2 dl kokande vatten
Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda fröna och fiberhusken i en skål.
2. Tillsätt oljan under omrörning sedan de kokande vattnet.
3. Låt vila i 10 min så fiberhusken binder ihop smeten.
4. Häll ut smeten på en plåt med inoljat bakplåtspapper.
5. Lägg ett nytt bakplåtspapper ovanpå smeten och tryck ut med händerna så det blir tunt och jämnt över hela plåten ca 3 mm.
Tips: om en viss del av smeten åker utanför plåten eller att det blir för tjockt på kanterna så ta bort den överflödiga smeten och gör en ny plåt.
6. Strö över ganska rikligt med krossad flingsalt.
7. Sätt in i ugnen på 150 grader. Ta ut plåten efter 20 min och skär i bitar, låt stå i ugnen i ca 20 min till ev längre. Frökexen är klara när de har fått en fin färg och är krispiga. Kanterna kan bli klara innan och då är det bara att bryta loss det som är klart och grädda färdigt resten.
8. Låt svala och ät!

Frökex1

TIPS!
För en enklare variant så kan man köpa en färdig påse från Risenta som redan innehåller olika frön och det är bara för dig att tillsätta olja och vatten. Det finns att köpa i vanliga matbutiker.
Hur förpackningen ser ut ser ni här: http://www.risenta.se/produkter/mjol-flingor-socker/froknacke-bakmix-med-chiafron

Lämna ett svar till Havre- & quinoagröt! – StudioHälsa Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *