Nyttig tårta!

    
Jag måste bara dela med mig av vad jag har varit med om idag! Jag har fått en så himla härligt  och stor självförtroendeboost!
Min moster Ing-marie Hagström har utbildningar i zonterapi och idag var det examen för hennes kursmedlemmar.
För några veckor sen fick jag förfrågan om jag ville komma dit och bjuda på nyttig fika samt även föreläsa lite om kost och det ville jag ju självklart!
Jag var lite nervös precis innan jag skulle prata inför kursmedlemmarna men det gick så himla bra och jag fick jättefina komplimanger efteråt så jag tror jag har växt flera centimeter 😀
Jag berättade om min uppväxt och hur jag har hamnat här som jag är idag med mitt hälsotänk och min matblogg samt så gav jag dem tips som är bra att tänka på gällande kosten för en balanserad livsstil – Det blev väldigt omtyckt av alla 😀
Efter min lilla föreläsning så fikade vi det som jag hade bakat  – Raw food tårta! Den blev minst sagt också hur uppskattad som helst!

Jag fick så fina omdömmen:
– “Tårtan blir bara godare och godare för varje tugga”
– “Det var den godaste tårtan som jag har smakat”

Flera av dessa kursmedlemmarna följer tydligen min matblogg sen innan och det var jättekul att få träffa dem och få ännu mer energi till att fortsätta lägga ut hälsosamma mattips! De jag mig verkligen hur mycket energi som helst 😀 Tack så mycket <3

Den tårtan jag serverade är den Raw food tårtan som jag gjorde till Nyår men jag ska vara ärlig och säga att den blev godare denna gången! Jag gjorde den lite annorlunda och den blev inte lika mäktig som sist!

RAW FOOD TÅRTA!

INGREDIENSER: 12-15 bitar
Botten:
2 dl mandlar
2 dl kokosflingor
22 st dadlar (utan kärna)
2 msk kakao

Vaniljfyllning:
5 dl blötlagda cashewnötter (minst 6 h)
4 dl kokosgrädde (feta lagret) – använder denna, klick!
20 dadlar
1,5 tsk äkta vaniljpulver

Chokladfyllning:
5 dl blötlagda cashewnötter (minst 6 h)
4 dl kokosgrädde (feta lagret) – använder denna, klick! 
20 dadlar
4 msk kakao
1,5 tsk äkta vaniljpulver

Chokladöverdrag:
1 dl kokosfett (med eller utan smak)
0,75 dl rismalt/agavesirap
5 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Topping: 
Färska hallon och blåbär

GÖR SÅ HÄR:
1. Blötlägg cashewnötterna i vatten, minst 6 h i kylskåpet (under natten).
2. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en springform ca 25 cm i diameter.
3. Botten: Mixa mandlar och kokos i en matberedare tills mandlarna är i mindre bitar. Tillsätt dadlar och mixa tills dadlarna har blivit i små bitar. Sen tillsätter du kakao och mixar tills allt har blandats väl.
4. Tryck ut degen jämt och kompakt i springformen, ställ den i frysen.
5. Häll bort blötläggningsvattnet och skölj igenom cashewnötterna.
6. Börja med vaniljfyllningen och mixa 5 dl cashewnötter i en matberedare till ett finfördelat mjöl. Lägg i dadlarna och mixa tills de har blivit söndermixade. Lägg i kokosgrädden och vaniljpulvret och mixa till en fin smet.
7. Häll vaniljfyllningen på tårtbotten och ställ tillbaka i frysen i 45 min tills fyllningen har stelnat.
8. Gör på samma vis som vaniljfyllningen när du ska göra chokladfyllningen men tillsätt kakao ihop med kokosgrädden och vaniljpulvret.
9. Häll på chokladfyllningen när vaniljfyllningen har stelnat och ställ tillbaka i frysen i 4 h.
10. Ta ut tårtan ut springformen och ta bort bakplåtspapperet. Placera tårtan på serveringsfatet.
11. Chokladöverdraget: Smält kokosfett i en kastrull och häll i resterande ingredienser och blandar ihop väl. Häller chokladen över tårtan och garnera med färska bär innan chokladen stelnar.
12. Låt tårtan stå i kylen i i några timmar innan servering. Tårtan klarar sig i kylen upp till 4 dagar.
Tårtan kan förvaras i frysen men se till att den är ordentligt upptinad innan servering.

Lämna ett svar till Turid Kurås Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *