Overnight Oats!

Overnight Oats har blivit en stor hälsotrend den senaste tiden och även en av mina favoritfrukostar som är oerhört lätt att fixa i ordning. Det är som en kallgröt och eftersom man inte värmer upp den så är den klassad som raw food om man använder havregryn som är ekologiska, råtorkade och kallvalsade men det går även lika bra med ekologiskt glutenfria havregryn. Gröten blir klar över natten i kylskåpet när havregrynen och chiafröna har sugit åt sig vätskan. Man kan variera sin smaksättning på gröten. Jag älskar kanel och äkta vaniljpulver och brukar toppa med olika bär och nötter.
En stabil frukost att börja dagen med som ger dig mycket näring!

INGREDIENSER: 1 portion
1 dl havregryn (glutenfria och ekologiska)
0,5 msk chiafrön
1-1,5 dl vegetabilisk mjölk (osötad)
1 krm kanel (ekologisk)
1 krm äkta vaniljpulver (ekologisk)

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop alla ingredienser i en glasskål eller glasburk och ställ in i kylen över natten.
Toppa med valfria bär och nötter/frön på morgonen. Servera ihop med ett gott rött, grönt eller vitt te!

Topping:
Upptinade blåbär
Banan
Mandlar
Cashewnötter
Kakaonibs
Kokosflingor

Lämna ett svar till Emma Thoresson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *