Glutenfria bagels!
Nu ska ni äntligen få receptet på dessa ljuvliga bagels! De är så himla goda och perfekta till frukost eller att ta med som picknick ute i det fina vädret med god pålägg.
Detta receptet är från duktiga Hanna Göransson som driver matbloggen “Hur bra som helst”. Gå gärna in och kolla mer på hennes fantastiska recept!
INGREDIENSER: 5-6 st
2 ägg + 1 äggula
1 äggvita
2 dl valfri mjölk, t.ex osötad mandelmjölk
1 tsk äppelcidervinäger alt. vitvinsvinäger, kan uteslutas
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl rismjöl, kan ersättas med ytterligare 1/2 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl alt. hasselnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt
TOPPING:
Vallmofrön
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 225C. Blanda alla torra ingredienser.
2. Vispa därefter äggen luftiga och äggvitan till ett hårt skum.
3. Blanda äggen (inte äggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, äppelcidervinägern och mjölken.
4. Vänd sedan till sist ner äggvitan. Låt stå i 3-5 minuter.
5. Fukta händerna i kallt vatten och forma därefter ett lång ”brödkorv” som du formar till en bagel och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med vallmofrön.
6. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan servering.
SERVERAS MED:
Kokosfett (används som smör), grönsallad, vegetabilisk ost (från astrid och aporna), Avocado, rödlök, körsbärstomater och gurka + lite örtsalt på toppen.
Gudomligt gott!
Lämna ett svar