Pastasallad med Pesto!

Hej alla underbara människor!
Tyvärr var det är ett tag sen jag lade upp något nytt på bloggen men det har varit lite mycket att göra nu under sommaren så bloggen har fått tagit lite sommarlov, hoppas det har varit okej! Men nu längtar jag till att komma igång igen 😀
I början av förra veckan fyllde jag år och då bjöd jag mina nära och kära på en god sommarsallad med grillad kyckling och egengjord pesto, enkelt och gott!

De ingredienserna jag hade i salladen var:
Pasta (gjord på 100% fullkornsrismjöl)
Romansallad + olika mixsallader
Körsbärstomater (i olika färger)
Gurka
Sockerärtor
Salladslök
Mango
Oliver
Soltorkade tomater
Fetaost (av får)

Serverades ihop med min favorit pesto, recept hittar du här, klick!

Sen marinerade vi färska kycklingfiléer med en egengjord marinad:
Olivolja, Tamari (fermenterend soja), örtsalt, svartpeppar, ekologisk grillkrydda, pressad vitlök

Gör så här:
Koka upp pastan enligt anvisningar och häll bort vattnet och rör ner en klick ekologiskt kokosfett och örtsalt och låt stå framme så pastan svalnar innan den ska blandas med salladen. Ställ pastan helst inte i kylen för att svalna för kokosfettet stenar då och pastan blir hård.
Godast blir kycklingen om den får ligga i marinaden några timmar innan de ska grillas.
Mixa bara ihop ingredienserna i peston och smaka av för önskad smak!

Så enkelt och ljuvligt gott <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *