StudioHälsa 2 år!

Hipp hipp Hurra! Idag fyller StudioHälsa 2 år på självaste nationaldagen!
Eftersom solen fortsätter att leverera så ska ni få alla glassrecept som jag har ifrån min E-bok. Det finns ju inget godare än glass som svalkar när det är underbart väder!
Här får ni recept på glassar med endast 2-3 ingredienser till lite mer lyxigare varianter som en liknande Magnumglass som är otroligt god.
Alla glassarna är oerhört goda och man kan äta dem med gott samvete eftersom de innehåller endast naturliga ingredienser!
Önskar er en fin nationaldag <3

Jordgubbsglass 4 st (röd)
20 färska jordgubbar
1 banan

Mosa jordgubbarna och bananen med en gaffel. Det blir godare om det blir kvar lite bitar av jordgubbarna och bananen. Häll i glassformar och ställ i frysen tills de har stelnat, ca 6 h.

Mango- & ananasglass 4 st (Gul)
1⁄2 ananas
1 mango

Väldigt lik ananas split i smaken, supergod! Mixa ihop ananasen och mangon med en stavmixer. Kan gärna vara lite bitar kvar. Häll i glassformar och ställ i frysen i ca 6 h.

Kiwi-glass 4 st (Grön)
4 kiwi
1⁄2 avokado
2 dl spenat
1⁄2 banan

Mixa samman allt förutom 2 st kiwi. Mosa de istället med gaffel och blanda i tillsammans med det andra. Häll i glass-formar och ställ i frysen tills de stelnat, ca 6 h.

Tips!
Glassarna är gjorda i rostfria glassformar som är helt giftfria! För att få ut glassarna ur formarna så doppar jag dem lite lätt i ljummet vatten.


En fräsch glass med citron och hackade mandlar är perfekt att ha hemma i frysen om man vill ta en eftermiddags fika eller varför inte som ett mellanmål!

Citronglass 4 portioner:
4 dl kokosgrädde (det feta lagret)
1 banan
1 tsk äkta vaniljpulver
1⁄2 citron (med skal)
1 dl hackade mandlar

Lägg allt i en mixer förutom de hackade mandlarna (har du ingen höghastighets-mixer så pressa citronen och riv i skalet). Blanda i de hackade mandlarna och häll i en form. Ställ in i frysen tills det har stelnat, ca 6 h. Låt stå framme en stund innan servering.

Tips!
Kan serveras med mer citronzest och hackade mandlar!


En stor glassfavorit som är gjord på cashewnötter! Den smakar som en vanlig chokladglass men är mycket nyttigare och bättre för kroppen. Du kan välja själv vad du vill toppa den med, det är bara fantasin som sätter dina gränser. Här är den toppad med mörk choklad som är doppad i riven kokos, underbart gott!

Chokladglass 4 st glassar:
2,5 dl blötlagda cashewnötter (minst 6h)
2 dl kokosgrädde (det feta lagret)
10 dadlar
2 msk kakao
1 tsk vaniljpulver

Blötlägg cashewnötterna i minst 6 h. Häll bort blötläggningsvattnet och skölj av. Mixa cashewnötterna till ett finfördelat mjöl. Lägg i dadlarna och mixa tills dadlarna har blivit söndermixade. Lägg i resten av ingredienserna och mixa till en smet. Häll i glassformar och låt stå minst 6 timmar i frysen.

Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt kokosmjölk så chokladen blir krämig. Ta ut glassarna ur formarna och häll på choklad över glassarna och strö över lite kokos på ena sidan. Lägg glassarna på ett bakplåtspapper i frysen till chokladen har stelna.

Tips!
Glassarna är gjorda i rostfria glassformar som är helt giftfria! För att få ut glassarna ur formarna så doppar jag dem lite lätt i ljummet vatten.

Chokladtopping:
100 gram mörk choklad (minst 70%)
1 dl kokosmjölk (krämig)
Kokosflingor

Låt glassarna ligga framme i några minuter innan de ska ätas så blir de perfekta i konsistensen!

Det här är det bästa med smoothies. Man kan frysa dem och äta som svalkande glass. Gör din favoritsmoothie och frys ned eller testa dessa på frysta bär som är färdiga med en gång. Underbart gott att äta dessa glassar även till frukost som till kalas!

Jordgubb- och ingefäraglass
En stor smoothiefavorit hos mig. Genom att minska vätskemängden så blir det en glass istället för en smoothie, kallt och gott på sommaren!

2 portioner
2 dl frysta jordgubbar
2 dl frysta blåbär
1 skivad fryst banan eller annan sötning
1⁄2 avokado
1 dl kokosmjölk creamy
1 krm vaniljpulver
En bit riven ingefära

Blanda alla ingredienser med en stav-mixer, alternativt en blender, till en slät glass. Mixa inte för länge för då smälter glassen. Toppa med färska blåbär och hallon. Klar att servera!

Lingon- och chokladglass

En fräsch och syrlig glass med en god eftersmak av kakao!

2 portioner
1 dl frysta lingon
2 dl frysta hallon
1⁄2 avokado
1 dl kokosmjölk creamy 4 st dadlar
1 krm vaniljpulver
1 msk kakaopulver

Mixa alla ingredienser med en stav-mixer eller alternativt en blender, men mixa inte för länge för då smälter glassen. Servera med lingonpulver ifall du vill ha ännu syrligare smak.

Klar att servera!

Den här glassen är när du vill lyxa till det lite och kanske bjuda på nyttig fika. Med ett gudomligt gott mellanlager av mandelkräm blir glassen underbart god och lyxig!

Magnumglass 4 st glassar:

Vaniljglassen
2 dl kokosgrädde (det feta lagret)
1 banan
1 tsk äkta vaniljpulver

Mandelkräm
16 st dadlar
2 msk mandelsmör
1 tsk vatten

Mixa samman ingredienserna till vaniljglassen. Häll upp smeten i glassformar och ställ i frysen tills de har stelnat, ca 6 h.

Mixa dadlar, mandelsmör och vatten till en kräm. Ta ut glassformarna och bred på mandelkrämen över hela glassen. Lägg glassarna på ett bakplåtspapper och in i frysen i 1-2 h.

Choklad
1 dl kakaosmör eller kokosfett
1⁄2 dl kakao
2 msk rismalt alt. valfri nyttig sirap/sötning

 Topping:
1⁄2 dl hackade mandlar

Smält kakaosmöret/kokosfettet i en gryta. Blanda ner kakao och rismalten i grytan. Ta ut glassarna ur frysen och doppa glassarna i chokladen och toppa direkt med mandlar. Lägg tillbaka glassarna på bakplåtspapperet och eventuellt tillbaka i frysen i några minuter ifall chokladen inte har stelnat.

Ta fram glassarna 20 min innan servering så de hinner tinas upp lite.

Tips!
Glassarna är gjorda i rostfria glassformar som är helt giftfria! För att få ut glassarna ur formarna så doppar jag dem lite lätt i ljummet vatten.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *