Veganska efterrätter!

Hej alla fina människor!
Med denna fina sommar vill jag ge er 3 olika recept på efterrätter som är helt veganska och självklart socker- & glutenfria.
Ber om ursäkt att jag inte har uppdaterat bloggen med massa nya recept den senaste tiden. Tiden har inte riktigt räckt till men jag hoppas det blir en ändring på det snart 🙂

Bärpaj:
Fyllning;
450 gram frysta hallon & blåbär
0,5 dl Raw agavesirap
1 msk potatismjöl

Smulpaj:
100 gram veganskt smör – jag älskar detta, klick!
3 msk kokossocker
1 dl bovetemjöl
2 dl glutenfria havregryn (ekologiska)
1 tsk bakpulver (ekologiskt)
0,5 tsk äkta vaniljpulver

Topping:
Ekologisk mörk choklad (utan mjölkprodukter)

GÖR SÅ HÄR:
Blanda bären ihop med potatismjöl. Fördela i en pajform. Ringla över agavesirap.
Blanda ihop ingredienserna till smulpajen för hand eller i en matberedare. Fördela smulpajen över bären.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 min till pajen börjar få färg. Låt helst pajen få stå och svalan lite innan servering.
Riv mörk choklad över pajen innan servering!

 

VEGANSK CHOKLADMOUSSE!
Jag gjorde en botten av olika nötter men det går lika bra att utesluta och enbart njuta av chokladmoussen! Tyvärr har jag inga exakta mått men det är inte svårt att prova sig fram!
Botten:
Mixa valfria nötter (jag använde mandlar) till mindre bitar. Tillsätt raw agavesirap, kakao, lite ekologiskt kokosfett, äkta vaniljpulver tills massan går samman. Tryck ut runda former och förvara i kylen tills chokladmoussen är klar.

CHOKLADMOUSSE:

2 dl kokosgrädde – använder denna, klick!
0.75 dl kakao
0.5 tsk äkta vanilpulver
0,5 dl raw agavesirap

Vispa ihop med en elvisp till en chokladmousse. Smaka av för mer sötma eller kakao.  Ställ in i kylen i 30 min så den stelnar lite innan den spritsas upp på botten.

RAWCAKE MED CHOKLAD & KARAMELL
(skalet)
0,7 dl hackade dadlar
2 tsk kakao
0,7 dl blandade nötter (ex cashew & mandel)
1 msk kokosolja

(karamellen)
1,7 dl hackade dadlar
3 msk nötsmör
Varmt vatten och en nypa salt.

(på toppen)
0,7 dl mörk choklad
1 msk kokosolja

GÖR SÅ HÄR: Börja med att mixa alla ingredienser till skalet och pressa ner denna deg i en form klädd med bakplåtspapper. Ställ i kylen medan du gör resten. Fortsätt med karamellen som du får genom att mixa nötsmör, dadlar och salt för att sedan stegvis hälla i det varma vattnet tills konsistensen är relativt tunn och krämig liknande den på Nutella. Häll över denna smet i ett jämnt lager över skalet. Avsluta med att smälta choklad och kokosolja och hälla över detta och strö på lite extra nötter. Låt stå i kylen tills den stelnat, skär upp i rutor och sedan är det fritt fram att avnjuta dem! 

Receptet är från welloteket. De såg så himla goda ut på Wellotekets sida så jag var tvungen att prova! De blev supergoda men jag låt den stå för länge i kylen när chokladen skulle stelna så det blev inte så snygga rutor när jag skulle skära upp men smaken var det absolut inget fel på 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *