Hemmagjord sylt med chiafrön!

sylt3
Istället för att köpa sylt från affären som innehåller väldigt stora mängder socker plus andra onödiga tillsatser (även många ekologiska sorter) så kan du göra sylt hemma som är både enkelt och gott.
Från denna underbara sylt får du i dig mycket näring och antioxidanter från bären och även protein och omega 3 från chiafrön.
Sylten passar perfekt till mina underbara pannkakor och våfflor som finns på bloggen, klicka här!

Om du vill göra ex jordgubbssylt eller hallonsylt så är det bara att byta ut bären i receptet. Jag blandade blåbär och hallon och det blev otroligt gott!

INGREDIENSER:
3 msk chiafrön
1 dl vatten
1,5 dl tinade blåbär
1,5 dl tinade hallon
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1/2 – 1 liten skopa steviosa eller 1 msk agavesirap

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop chiafrön med vattnet och låt chiafröna svälla minst 20 min eller helst över natten.
2. Blanda ihop alla ingredienser med de blötlagda chiafröna och mixa med en stavmixer eller annan mixer.
3. Håller sig fräsch i ca 1 vecka i kylen.

sylt1sylt2

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *