Havre- & quinoagröt!

havrequinoagrot2
Är man lite frusen av sig och inte vill äta något kallt till frukost så passar denna enkla gröt perfekt. Toppa med olika bär för att få en bra start med antioxidanter.
Själv mår min mage bra utan lite havreprodukter men om du är extremt känslig mot gluten så råder jag dig att göra någon annan god frukost som finns på bloggen, ex. smoothie med vattenmelon och blåbär!

INGREDIENSER: 2 portioner
2 dl Ekologisk gröt av havre och quinoa (ser ut så här, klick)
4 1/2 dl vatten
1 krm himalayasalt
1 msk kokosfett

TOPPING:
Blåbär
Frökex (recept)
Banan
Kanel
Vegetabilisk mjölk ex ekologisk rismjölk

GÖR SÅ HÄR:
1. Blötlägg helst havregrynen med lite salt över natten. Då blir gröten mer lättsmält och gör så man lättare tar upp näringen bättre.
2. Koka upp gröten med blötläggningsvattnet. Låt småkoka i ca 3 min till gröten har tjocknat.
3. Rör ner kokosfettet så det smälter.
4. Servera med en vegetabilisk mjölk och goda läckerheter som topping.

Havrequinoagrot1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *