Krämig och god kalkonwok!

kalkonwok1

Gudomligt god kalkonwok som jag inte kan få nog av. Innehåller gurkmeja som har antiinflammatoriska egenskaper och ger woken en fin färg. Serveras ihop med risnudlar.

INGREDIENSER: ca 4 portioner
450 gram strimlad kalkonlårfile (Ingelsta kalkon)
3 morötter
15 cm purjolök
1 stor broccolibukett
3 dl kokosmjölk (creamy)
3 cm färsk ingefära
2 tsk örtsalt
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 tsk madrass curry
1 tsk malen gurkmeja
2-3 msk kokosfett (steka i)

RISNUDLAR: 4 portioner
250 gram risnudlar
1 msk kokosfett
0.5-1 tsk örtsalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och skär morötterna i ca 0.5 cm tjocka bitar. Skölj och hacka purjolöken i små bitar. Dela broccolin i små buketter.
2. Hetta upp en wokpanna eller en gryta med kokosfett. Lägg i grönsakerna och woka i 5 min.
3. Lägg grönsakerna åt sidan och woka kalkonlårfilén med lite örtsalt och svartpeppar i ca 5 min tills den börjar bli genomstekt.
4. Häll i kokosmjölken och havregrädden och koka upp med kalkonen och grönsakerna.
5. Riv i ingefäran och krydda upp. Låt småkoka i ca 10-15 min tills grönsakerna har blivit mjuka men ändå har kvar tuggmotståndet och kalkonen är genomstekt. Ta av grytan från plattan  så woken blir krämigare.
6. Koka upp rikligt med vatten. Ta av grytan från plattan och lägg i risnudlarna och sätt på locket. Låt stå i ca 5 min tills nudlarna har blivit mjuka. Häll av vattnet och rör i kokosfett och krydda upp med örtsalt.
7. Servera kalkongrytan och risnudlarna ihop med en grön sallad.

kalkonwok3

kalkonwok4

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *