Gudomlig sommarsallad med pasta och timjan!

pastasallad3pastasallad1
Igår till middag gjorde jag denna somriga pastasallad med lax och vitlök- & timjandressing. Den blev så fantastisk god och eftersom jag även hade salladen i matlåda idag så längtade jag bara efter att få äta den. Det var så himmelskt gott!
Med en sötma av mangon och fräschhet av timjan gifte det sig verkligen bra ihop!

INGREDIENSER: 4-6 portioner
3 dl glutenfri pasta (gjord på 100 % ekologiskt fullkornsrismjöl)
ca 600 gram färsk lax (laxfiléer går lika bra)
2 st morötter
1 st huvudsallad alt. valfri grön sallad
1/2 rödlök
10 cm gurka
8 st körsbärstomater
1 färsk mango
100 gram fetaost (av get eller får)
10 st soltorkade tomater
15 st oliver
1 msk ekologiskt kokosfett
Kryddor till laxen: Pressad citron, örtsalt, svartpeppar och timjan

DRESSING:
200 ml havre creme fraiche
1 liten pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad färsk timjan
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
Själv klarar jag av lite havreprudukter även fast det innehåller lite gluten men om du vill göra det 100 % glutenfritt så rekommenderar jag dig att göra dressingen på ekologisk majonäs istället eller byt ut dressingen till en god vinegrette.

GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Tillsätt pastan och låt sjuda i 11-13 min (kolla på förpackningen gällande koktid). Häll av vattnet och tillsätt en klick ekologiskt kokosfett och salta med örtsalt, låt svalna.
2. Krydda upp laxen i en form och in i ugnen på 200 grader i ca 20 min, tills den är genomstekt.
3. Skala morötterna och skär i små bitar. Skär upp resten av grönsakerna, mangon och fetaosten och blanda ihop i en stor skål. Tillsätt pastan.
4. Blanda ihop ingredienserna till dressingen och smaka av.
5. Servera salladen ihop med lax och vitlök- & timjandressingen, hur gott som helst!

pastasallad2pastasallad4pastasallad5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *