Köttfärssås och pasta – Matlådetips!

kottfarssas1kottfarssas2

Köttfärssås med pasta är en svensk klassiker och är både gott och enkelt att ha i matlådan! Självklart är det glutenfri ekologisk pasta som är gjord på 100 % fullkornrismjöl och i köttfärsen har jag tillsätt morötter som är otroligt gott och mättande.
Det som jag tycket är viktigast till matlådan och även till alla måltider är att man har med sig en stor grön sallad som man äter upp först. Då får du i dig enzymer som har bl a som uppgift att spjälka maten och gör så du tar upp näringen i maten. Detta är extremt viktigt för en glad mage och frisk hälsa!

INGREDIENSER: 4 portioner
700 gram nötfärs
300 gram glutenfri ekologisk pasta (av 100 % fullkornsrismjöl)
3 morötter
1 rödlök
2 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk kokosfett (ekologiskt)
1 msk örtsalt
1 tsk svartpeppar

Serveras självklart med en stor sallad som innehåller mycket gröna bladgrönsaker!

GÖR SÅ HÄR:
1. Skala och riv morötterna på den grövre delen på rivjärnet och hacka löken.
2. Fräs på morötterna och löken i en gryta i 1 msk kokosfett tills de har mjuknat något.
3. Tillsätt nötfärsen och stek på tills den är genomstekt. Tillsätt krossade tomater och tomatpuré samt krydda upp. Låt sjuda i ca 10 min. Smaka av och krydda extra vid behov.
5. Koka upp en gryta med lättsaltat vatten. Tillsätt pastan och koka enligt förpackningen, ca 10-12 min.
6. Häll av vattnet av pastan och tillsätt 1 msk kokosfett och krydda upp med örtsalt.
7. Skär upp valfria ingredienser till salladen. Viktigt att den största delen i salladen innehåller bladgrönsaker eller kruksallad som ex. huvudsallad, romansallad, maché, bladspenat eller ruccula.   

Det har kommit mer och mer glutenfria pasta/spagettisorter som enbart innehåller 100 % fullkornrismjöl vilket jag tycker är jätteroligt.
Vanliga glutenfria pastasorter som finns på den glutenfria hyllan på affären innehåller väldigt mycket onödiga tillsatser och snabba kolhydrater. Läs på innehållsförteckningen innan du väljer pastasort, för det finns många att välja mellan.
Utrekram och Sempers ekologiska har pasta med 100 % fullkornsrismjöl.

Som ni ser så använder jag matlådor i glas. De släpper inte i från sig gift som platsmatlådor gör och de är betydligt fräschare! De finns att köpa på många olika ställen nu för tiden ex. Ikea, Biltema och Rusta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *