Bananglass med blåbär!

bananglass1
Min kära mamma har börjat gjort en underbart god bananglass som jag själv var tvungen att prova på i morse. Den är så himla god och nyttig så man kan äta den till vilka tillfällen som helst, själv åt jag den till frukost idag!
Jag gjorde glassen med blåbär och raw kakao men det är bara att experimentera med de bär/frukter som man har hemma!
Så fort dina bananer börjar bli lite övermogna så skiva upp dem och frys in så är det perfekt att göra glass på senare.

INGREDIENSER: ca 4 portioner
3 st frysta bananer (skivade)
2.5 dl frysta blåbär
2 dl krämig kokosmjölk
1 msk raw kakao

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa alla ingredienser tills den har blivit krämig och len. Toppa med färska blåbär och smultron.
Jag använde en matberedare och fick skrapa ner från kanterna tills den blev helt klumpfri. Går säkert lika bra att använda en blender eller stavmixer men eftersom det inte är så mycket vätska så kan det bli svårt för knivarna att få sönder allt. Prova isf att tillsätta mer kokosmjölk men risken blir då att den blir mer smoothielik och inte glassig – men säkert lika god!

Om du vill ha fler recept på underbart goda glassar så har jag gjort en egen E-bok med smarriga sommarglassar! Genom att skriva in dig på Hälsosants nyhetsbrev så får du min E-bok helt GRATIS!
Hälsosant är en podcast som drivs av min fina vän Carolina Werling. Hon intervjuar Sveriges främsta experter och utövare inom hälsa. Genom att lyssna på Hälsosants avsnitt får man jättemycket tips om hur man kan må bättre på alla plan.
Dummy_frilagd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *