Blåbärspaj med kokosgrädde!

Igår blev det lite blåbärsplockning med min älskade mamma och jag tycker är väldigt mysigt och lugnande för kroppen att komma ut i skogen.
Än är det fortfarande inte försent att plocka blåbär så passa på att gå ut och få lite av dessa superbären som är fulla med antioxidanter, vitaminer och mineraler.
Att starta dagen med blåbär i smoothie, på gröten eller i chiapuddingen ger dig en näringsrik frukost.
blabar
Här är vissa egenskaper med blåbär:
– är bra för ögonen
– är bra för magen
– minskar risken för inflammation i tarmen
– har antiinflammatoriska egenskaper
– är basbildande i kroppen
– fullproppade med antioxidanter, vitaminer och mineraler
– förbättrar korttidsminnet
– förbättrar balansen och koordinationen

blabarspaj1nyblabarspaj2
Självklart provade jag att göra en blåbärspaj med kokosgrädde och det blev supergott!
BLÅBÄRSPAJ:
2 portioner
1.5 – 2 dl blåbär (färska eller frysta)
3 msk kokosfett
1 dl glutenfria havregryn
0.5 dl kokosflingor
1 msk kokossocker
1/2 msk rismalt (alt. annan nyttig sirap)
1 krm äkta vaniljpulver

  1. KOKOSGRÄDDE:
    2 dl kokosgrädde – endast det feta lagret (bästa kokosgrädden enligt mig, klick)
    en skvätt citronsaft
    1 krm äkta vaniljpulver
    1 nta steviosa – köp här! Alt. lite kokossocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Lägg blåbären i en form.
2. Mixa eller knåda ingredienserna till pajdegen och klicka ut degen över blåbären. Grädda pajen på 200 grader i 20 min tills den har fått en fin färg. Låt svalna!
3. Vispa ihop kokosgrädden med de andra ingredienserna och smaka av! (Ta bort kokosvattnet och vispa bara den tjocka vita delen)

Servera blåbärspajen med kokosgrädden!

Går att försvara i kylen men värm upp pajen lite lätt i ugnen innan den ska ätas eftersom det är kokosfett i och det stelnar i kylen!
blabarspaj3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *