Dadelbollar – Nyttiga chokladbollar!

dadelbollar1dadelbollar2

Mitt godaste fika, så himla gott! Perfekt till fika eller som godis till helgen. Det är nästan ett måste att prova och jag skulle tippa på att de även kan bli väldigt omtyckta av barnen!
De är godast när de har fått stått lite i kylskåpet och blivit lite hårdare!

INGREDIENSER: ca 10 st (beroende på storlek)
16 st dadlar (utan kärna)
2 msk kokosfett (ekologiskt)
1/2 dl glutenfria havregryn
1.5 msk kakao (ekologiskt)
2 msk svalt kaffe (ekologiskt) alt. vatten
0.5 tsk äkta vaniljpulver
Topping:
Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa först sönder dadlarna så de blir i mindre bitar. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en jämt massa. Forma små bollar och rulla i kokosflingor.  Fukta händerna något så blir det enklare att rulla.
2. Kan ätas direkt men de blir godast om de får stå i kylen i ca 30 min innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *