Mandelbollar – nyttigt fika!

mandelbollar3mandelbollar1

Jag älskar dessa mandelbollarna som är perfekta att fika till helgen!
Fika behöver inte alltid vara onyttigt och bara för man vill försöka att inte äta sötsaker som innehåller massa socker så kan man faktiskt fika ändå.  Det finns det en uppsjö av många goda och nyttiga recept på olika godsaker som t ex dessa goda mandelbollarna!

INGREDIENSER: 10-12 st
10 st urtärnade dadlar
1 dl mandlar
1 dl kokosflingor – extra att rulla i.
3 msk kokosolja
4 msk svalt kaffe alt. vatten
2 krm äkta vaniljpulver

TIPS!
För ännu godare och nyttigare mandelbollar så rekommenderar jag dig att köpa ekologiska livsmedel. Smaken blir betydligt godare samtidigt som du inte belastar kroppen med massa bekämpningsmedel och du får i dig mer näring!

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa mandlarna i en matberedare så de blir i mindre bitar. Mixa sedan i dadlarna ihop med mandlarna så de blir finfördelade. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en jämn massa. Forma små bollar och rulla i kokosflingor.
Kan serveras direkt eller förvaras i kylen i ca 30 min så får de mer stadga i sig vilket blir extra gott!

mandelbollar2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *