Dadelbollar på kvinnomässan i Åmål!

massamassa3

Igår var det kvinnomässan i Åmål. Jag och min mamma hade en monter ihop där jag visade upp min matblogg och bjöd på mina goda dadelbollar som blev väldigt populära.
Min mamma visade upp hälsofrämjande produkter som är oerhört bra för att få en balanserad kropp.
Vi hade många besök och det var jätteroligt att få så mycket positiva bemötande och komplimanger av vad vi erbjöd.banderoll_headxmiddle38mb

Att fika behöver inte vara onyttigt utan det är vad fikan innehåller som spelar roll. Dessa dadelbollar fick jag bara positivt feedback av. Vissa sa till och med att de brukar inte tycka om dadelbollar med dessa var något helt annat, gudomligt goda 😀
Jag tycker att de blir nästan som en tryffel för de blir ganska kletiga inuti men genom att de serveras från kylen så blir stadgan i dadelbollarna perfekta.
dadelbollar1dadelbollar2
Receptet på dessa dadelbollar har jag publicerat en gång tidigare men till denna kvinnomässan provade jag att byta ut till ett nyttigare kaffe och raw kakao istället för vanlig kakao men resultatet blev lika gott ändå.
Jag använde mig av Reishi kaffe. Reishi kaffe har många hälsofördelar och en av den är att det balanserar koffeinets effekt i kroppen. Läs mer om hälsofördelarna på Herbalstores hemsida, klick!
Raw kakao innehåller mer antioxidanter än något annat livsmedel och dessutom är det fullt med nyttiga fetter, protein, järn, magnesium, krom, fosfor och svavel vilket gör det till ett riktigt superfood! Det finns att köpa på välsorterade livsmedelsbutiker eller på hälsokostaffärer.

INGREDIENSER: ca 10 st (beroende på storlek)
16 st dadlar (utan kärna)
2 msk kokosfett (ekologiskt)
1/2 dl glutenfria havregryn
1.5 msk  raw kakao (ekologiskt)
2 msk svalt reishi kaffe (ekologiskt) Köp här, klick!
0.5 tsk äkta vaniljpulver

Topping:
Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa först bara dadlarna så de har blivit i mindre bitar. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det har blivit tillräckligt sönderdelat. Fukta händerna och forma små bollar och rulla i kokos. Fukta händerna emellanåt så formar de sig bättre och du blir inte lika kletig.
Ställ ca 30 min i kylen innan servering. Förvaras i kylen så de får en perfekt stadga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *