Glutenfria lussekatter!

 

lussekatter2
Vad tiden går snabbt, det är redan fjärde advent idag och endast 6 dagar kvar till julafton! Hoppas det hinner komma lite snö innan så i alla fall jag får lite mer julstämning. Igår bakade jag glutenfria lussekatter för att få en mer julkänsla och de blev faktiskt väldigt goda!
Lussekatterna är utan gluten, mejeriprodukter, raffinerat socker och jäst. Eftersom de inte innehåller någon jäst så blir de inte lika fluffiga som vanliga lussekatter men de är betydligt bättre för din mage!
Har du inte köpt klart alla julklappar ännu så tycker jag att du ska gå in och ta en titt på Herbalstores hemsida för där kan du beställa ihop olika underbara produkter och sätta ihop som ett kit till någon som kanske vill börja ett mer hälsosamt liv efter nyår. Passa på nu eftersom du har 15 % rabatt på hela din beställning om du uppger koden “studio” i kassan.

INGREDIENSER: ca 10 st
4 ekologiska ägg
3 msk agavesirap/rismalt
0,5 dl kokossocker
1 g saffran
1 dl krämig kokosmjölk
0,5 dl kokosolja
2 tsk bakpulver
1 dl kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
1 st äggula

GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg, agavesirap/rismalt och kokossocker med en elvisp i några minuter.
2. Tillsätt saffran, kokosmjölk och smält kokosolja. Vispa igen.
3. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna med äggen och vispa samman. Låt stå och dra i 10 min.
4. Blöt händerna och försök rulla 10 st lussekatter och lägg dem på ett bakplåtspapper. (Jag rullade direkt på bakplåtspapperet).
5. Vispa en äggula och pensla lussekatterna. Dekorera lussekatterna med russin.
6. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Låt sedan svalna!

lussekatter4lussekatter3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *