Quinoasallad!

   

Idag fick det bli en “tager vad man haver” sallad och det älskar jag verkligen! Jag hade kvar kokt vit quinoa sen igår och hittade även kyckling i kylen så därför blev det en god och nyttig sallad. En näringsrik sallad som är kombinerad med långsamma kolhydrater, bra proteinkälla och framför allt bra fett från avokado och olivolja – allt en måltid ska innehålla! Det är bara din fantasi som sätter gränserna för innehållet i en sallad.

Det som jag hade i min sallad var: kokt vit quinoa, kycklingfilé, grönsallad, paprika, gurka, körsbärstomat, egen variant av picklad rödlök, oliver, soltorkade tomater, avokado. Som dressing ringlade jag över olivolja och vitvinsvinäger och saltade lite med himalayasalt!

Min egna variant av picklad rödlök hade jag skärt upp rödlök och lagt i en glasskål med lock. Hällt på olivolja och vitvinsvinäger plus lite himalayasalt och rört om, sen blir de extra goda efter någon dag i kylskåpet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *