Bovetepannkakor!


På helgen brukar jag lyxa till min frukost genom att göra mina favoritpannkakor! Jag har lagt upp detta receptet innan men pannkakorna är så otroligt goda så de är värda att bli riktigt uppmärksammade, så om du inte har provat dem ännu så tycker jag att det är dax för dig nu!
Pannkakor är ofta förknippade med något som inte är så nyttigt och mer som en efterrätt men just dessa glutenfria pannkakor som är gjorda på bovetemjöl är mer matiga och det finns ingen ingrediens som är onyttig i dessa pannkakor! Servera med en hemmagjord sylt som är proteinrik! (Recept finns längst ner på sidan)
Perfekt till frukost, mellanmål eller kvällsmat!
(Bra att veta: Bovete är en ört som är naturligt glutenfri och den är inte ens är släkt med vete som man kanske tror på namnet)

INGREDIENSER: 10 st
5 dl vegetabilisk mjölk
4 ägg
2 dl bovetemjöl
3 krm äkta vaniljpulver
1 msk fiberhusk
2 krm Himalaya salt
Ekologiskt kokosfett (steka i och smöra på pannkakorna)

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg och mjölk, blanda tills det är klumpfritt.
2. Låt stå och dra i 10 min så fiberhusken gör sin verkan och smeten blir tjockare.
3. Hetta upp en stekpanna (helst gjutjärn) innan du börjar steka. Ta en klick ekologiskt kokosfett i pannan och häll i ca 1 dl smet och gör en fin stor cirkel av pannkakan. Stek någon minut på medeltemperatur på varje sida tills pannkakan har fått en fin färg.

TOPPING:
Ekologiskt kokosfett (som jag smörar på först), hemmagjord hallonsylt, skivad banan, upptinade bär!


HALLONSYLT PÅ CHIAFRÖN – PROTEINRIKT
INGREDIENSER:
1,5 msk chiafrön
0,5 dl vatten
1,5 dl tinade hallon
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1/2 – 1 liten skopa steviosa eller 1 msk agavesirap/rismalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ihop chiafrön med vattnet och låt chiafröna svälla minst 20 min eller helst över natten.
2. Blanda ihop alla ingredienser med de blötlagda chiafröna och mixa med en stavmixer eller annan mixer.
3. Smaka av för mer sötma!

Servera med de goda pannkakorna!
Håller sig fräsch i ca 1 vecka i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *