Nyttig semla – Fettisdagen!

Om en vecka är det fettisdagen och jag vill självklart ge er ett bättre och nyttigare tips på semlor som självklart är utan gluten, mjölkprodukter och raffinerat socker! Semlorna är små i storleken men de räcker gott och väl som fika för de är lite mer mättande än vanliga semlor! Min sambo tyckte till och med att de var godare än vanliga semlor 😀
Inspiration till receptet har jag fått från duktiga Evelina Göransson som driver bloggen Evelinas Ekologiska. Gå gärna in och kolla på hennes fina bilder och underbara recept <3

INGREDIENSER: 4 minisemlor
1 1/2 msk Fullkornsrismjöl
1 1/2 msk Majsmjöl
1 1/2 deciliter Mandelmjöl
1/2 tsk Bakpulver
1 krm Himalaya salt
1 krm  äkta vaniljpulver
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl kokossocker
1 Ägg
50 g kokosolja (smält kokosfett)
1 msk vegetabilisk mjölk

GÖR SÅ HÄR: 
1. Blanda samman mjölsorterna, bakpulvret, Himalayasaltet, vaniljpulvret och kardemumman i en skål.
2. Smält kokosfettet på svag värme. Vispa samman ägg och kokossocker och häll i skålen med de torra ingredienserna. Häll sedan i kokosoljan och mjölken.
3. Blanda noga och dela sedan ut smeten i fyra stycken muffinsformar.
4. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter. Låt dem sedan svalna helt innan du avlägsnar formarna. Gör mandelmassan och kokosgrädden under tiden!

MANDELMASSAN:
Blande lite mandelmjöl med lite kokossocker och en liten skvätt vegetabilisk mjölk till önskad sötma och konsistens.

KOKOSGRÄDDE:
Vispa fet kokosgrädde (det fasta lagret) med lite rismalt/agavesirap, lite pressad citronsaft,  och äkta vaniljpulver till önskad sötma och smak. Ställ in kokosgrädden i kylen om du vill att den ska bli hårdare innan servering.

Dekorera dina fina semlor <3
Kan försvaras i kylen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *