Bönlasagne med kycklingfärs!

  
En svårslagen lasagne med kycklingfärs och bönlasagneplattor! Dessa lasagneplattor som är gjorda av enbart gula sojabönor är så himla goda och tunna och de har blivit en stor favorit hemma hos mig när jag gör lasagne. Vill du prova en ny touch av lasagne så tycker jag verkligen du ska prova den här varianten med kycklingfärs och bönlasagne som är toppad med en riven mozzarella ost som är sojabaserad.

INGREDIENSER: 6-8 portioner
1000 gram kycklingfärs
120 gram bönlasagne – jag använde denna, klick!
2 rödlökar
2 morötter
2,5 dl passerade tomater
1 dl tomatpuré
1 vitlök
2 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Riven mozzarella ost som är sojabaserad – jag använde denna, klick!

OSTSÅS:
(tål du inte havreprodukter skulle jag rekommendera att ta i mer passerade tomater i kycklingfärsen så den blir riktigt såsig och utsluta ostsåsen helt och bara varva med bönlasagneplattor och toppa med sojabaserad mozzarellaost)
4 msk kokosfett
0,75 dl bovetemjöl
8 dl havregrädde
1,5 tsk örtsalt
0,25 tsk svartpeppar
1 dl riven mozzarella ost (sojabaserad) – jag använde denna, klick!

GÖR SÅ HÄR:
1. Riv morötterna grovt och hacka löken. Stek morötterna och löken i kokosfett el olivolja i några minuter tills de mjuknat något.
2. Ta i kycklingfärsen och stek färsen ihop med morötterna och löken tills kycklingfärsen är genomstekt. Färsen har en tendens att bli i små klumpar i slutet så hacka sönder dem till mindre bitar.
3. Häll i de passerade tomaterna och tomatpurén och blanda ihop med färsen. Pressa i vitlöken och krydda upp med örtsalt och svartpeppar. Smaka av för önskad smak!
4.  Ostsåsen: Smält kokosfettet på låg värme i en kastrull. Tillsätt bovetemjöl och låt sjuda i några minuter under omrörning (akta så det inte bränns vid).
5. Tillsätt havregrädden under omrörning. Låt koka upp i någon minut så ostsåsen tjocknar något. Tycker du ostsåsen blir för tjock så kan du ta i ytterligare 2 dl havregrädde.
6. Ta av kastrullen från plattan och krydda upp med örtsalt och peppar. Smaka av om det behövs mer salt eller svartpeppar. Blanda ner den rivna osten.
7. Lägg ett tunt lager av kycklingfärsen i en ugnssäker form. Lägg på 6 st bönlasagneplattor som ett jämnt lager över kycklingfärsen. Häll på 1/3 av ostsåsen över lasagneplattorna och bred ostsåsen jämnt över färsen och lasagneplattorna. Varva med kycklingfärs, bönlasagneplattor och ostsås 3 varv eller så långt det räcker och toppa med riven mozzarella ost som är mjölkfri.
8. Gratinera i ugnen på 200 grader i 30 min tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått en fin färg. Servera ihop med en fin och grön sallad!
Bon appétit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *