Nyttiga Rocky road!


Detta är ett recept som jag bara slängde ihop med ingredienser som jag hade hemma och helt oväntat blev de mycket godare än vad jag trodde. Kalla dem vad du vill men jag tyckte att de var lite lika Rocky road (fast mycket nyttigare såklart).
Ett perfekt alternativ när man vill ha något gott till helgen men samtidigt känna sig hälsosam och något som magen mår bra av!
Tål du inte nötter så tillsätt valfria ex pumpakärnor, solroskärnor, melonkärnor, kokosflingor.
Jag har tyvärr inga exakta mått eftersom det blir spontan tillverkning men eftersom de blev så goda så vill jag självklart att ni ska få inspiration till att prova dem själva!

INGREDIENSER:
ca 1/2 dl kokosfett
ca 3 msk kokossirap alt rismalt/agavesirap
ca 2 msk kakao
en nypa äkta vaniljpulver
Cashewnötter
Mandlar
Pumpakärnor
Kokosflingor
Flingsalt

GÖR SÅ HÄR:
1. Smält kokosfett i en kastrull på låg värme. Rör ner kokossirapen, kakao och vaniljpulver. Smaka av för önskad smak och sötma.
2. Grovhacka mandlar och cashewnötter. Blanda ner mandlar, cashewnötter, pumpakärnor och kokosflingor tills det blir en fin massa och inte så mycket flytande “choklad” runt om. Avgör själv mängden av nötterna och fröerna/flingorna.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en form som inte är för stor. Är smeten rinnig så behövs en form med kanter så smeten inte bara rinner isär. Bred ut allt med ett jämnt lager och toppa med lite flingsalt. Ställ in i frysen i ca 15-30 min tills smeten har stelnat. Dela i 3 x 3 cm bitar. Kan förvaras i frysen och ta fram några minuter innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *