Godaste linssoppan & lakritsfudgen!


Idag är det både linssoppans dag och lakritsdagen! 
Denna soppan är den godaste linssoppan jag någonsin har ätit!
En fantastiskt god och mättande vegetarisk soppa med linser, krossade tomater och naturligt glutenfri pasta! Receptet på denna fräscha och ljuvliga soppa har jag fått av min duktig mamma <3
Eftersom det även är lakritsdagen idag så tycker jag att ni kan göra goda och nyttiga lakritsfudge som efterrätt efter du kanske har ätit den goda soppan! Recept på lakritsfudgen hittar du längre ner på sidan!

INGREDIENSER LINSSOPPA: 6 portioner
250 g pasta av 100% fullkornsrismjöl alt kikärtspasta
2 st gula lökar
5 st morötter
2 st palsternackor
300 g kokta röda linser
500 g passerade tomater
400 g krossade tomater.
200 g Taco salsa medium (ekologisk)
2 st grönsaksbuljonger (ekologiska)
8 dl vatten
8 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
2 tsk Örtsalt
1 tsk Himalaya salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl kokosfett (steka i)

GÖR SÅ HÄR:
1. Dela löken i större klyftor och fräs löken tillsammans med kokosfett i en djup kastrull i någon minut.
2. Skala och dela morötterna och palsternackorna i bitar och låt fräsa ihop med löken. Tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och låt fräsa ihop i 5 min.
3. Häll på vatten så det precis täcker grönsakerna. Låt småkoka tillsammans med kryddpepparkornen och lagerbladen i ca 5-10 min tills morötterna har mjuknat något.
4. Tillsätt de krossade- & passerade tomaterna, tacosåsen, röda linserna, salt och peppar – koka upp. Stäng av plattan och låt soppan stå till sig lite innan servering.
5. Sätt på en pastagryta med lättsaltat vatten och koka upp pastan enligt rekommendationen på förpackningen. Sila av vattnet och tillsätt pastan i soppan!

Klar att servera när soppan har svalnat lite!


För alla lakritsälskare! Så himla goda och samtidigt nyttiga så man behöver inte ha dåligt samvete när man äter dessa! I vanliga fall är det väldigt svårt att få tag i lakrits som är utan gluten och samtidigt är nyttiga utan massa tillsatser men nu kan man bunkra upp med dessa läckerheter och förvara i frysen och bjuda på när tiden inte räcker till att baka! 

INGREDIENSER LAKRITSFUDGE: ca 10-15 st
12 färska urkärnade dadlar
1 msk eko kokosolja (Smält kokosfett)
1 msk kokosmjöl
4 tsk lakritspulver (raw)
1 tsk äkta vaniljpulver
1 krm Himalaya salt

GÖR SÅ HÄR:
Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät och jämn smet. Smaka av för mer sälta eller lakritssmak. Bred ut massan på en bit aluminiumfolie och forma till en fyrkantig kaka, cirka 1 cm hög. Låt stelna i frysen 1 timme och dela sedan i små bitar. Förvaras bäst i frysen och kan tas fram bara någon minut innan servering så de är riktigt kalla.
Supergoda när de är kalla – Mums!



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *