Smaksatt Chiagröt – Stabil och mättande frukost!


Just nu har jag blivit kär i en ny favoritfrukost – Chiagröt som är smaksatt! Många är inte så förtjusta i just gröt med genom att man smaksätter gröten så tycker jag att den får helt andra höjder. Chiafrön är extremt rika på omega 3 och protein och innehåller massa näringsämnen därför blir detta en superfrukost! Jag har smaksatt gröten med kanel, kardemumma, äkta vailjpulver och macapulver vilket blir supergott!

Det är inte första gången jag säger detta med att starta dagen med en bra frukost som är näringsrik, mättande & stabil ger dig de bästa förutsättningarna för att få en bra start på dagen och det är även en stor nyckel till en hälsosam livsstil!
Äter man kanske ingen frukost alls eller väldigt lite frukost som framförallt är väldigt näringsfattig så gör det att du blir snabbare hungrig under dagen och äter desto mer till de andra måltiderna och även mycket mer på kvällen och det leder till bland annat viktökning och andra ohälsosamma effekter.
STARTEN PÅ DAGEN GER DIG DEN BÄSTA DAGEN!

INGREDIENSER: 2 portioner
2 dl glutenfria havregryn
2 msk chiafrön
5 dl vatten
1 krm Himalaya salt
1 msk kokosfett (ekologisk)
Smaksättning:
2 krm kanel (ekologisk)
2 krm malen kardemumma (ekologisk)
2 krm äkta vaniljpulver (ekologisk)
1 tsk macapulver (kan uteslutas)

SERVERAS MED:
Hallon och blåbär (upptinade och ekologiska)
Banan (ekologisk)
Kokt ägg (ekologiskt)
Vegetabilisk mjölk
Rött te (jag använde Kusmi Tea Detox)

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda havregryn, chiafrön och Himalaya salt med vatten i en kastrull och låt stå under natten (alt. låt det ligga blötlagt i minst 20 min).
2. Koka upp gröten under omrörning i ca 3-5 min tills gröten har stadgat sig. Stäng av plattan och rör ner kokosfettet så det smälter.
3. Blanda i smaksättningen och servera ihop med goda bär, vegetabilisk mjölk, kokt ägg och ett gott te.
Njut av din goda frukost!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *