Chokladbollens dag!


Idag är det chokladbollens dag! Är du sugen på att göra egna chokladbollar så tycker jag verkligen du ska göra dessa dadelbollar som är de godaste jag vet! De blir nästan som tryfflar i smaken och de är så himla goda samtigit som du kan känna dig nyttig <3
INGREDIENSER:
ca 10 st (beroende på storlek)
16 st dadlar (utan kärna)
2 msk kokosfett (ekologiskt)
1/2 dl glutenfria havregryn
1.5 msk kakao (ekologiskt)
2 msk svalt kaffe (ekologiskt) alt. vatten
0.5 tsk äkta vaniljpulver
Topping:
Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa först sönder dadlarna så de blir i mindre bitar. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en jämt massa. Forma små bollar och rulla i kokosflingor.  Fukta händerna något så blir det enklare att rulla.
2. Kan ätas direkt men de blir godast om de får stå i kylen i ca 30 min innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *