Kostföreläsning med Marie Butler & Nyttiga Tryffelbollar!


Igår var jag på en föreläsning i Mellerud och lyssnade på en fantastisk kvinna som heter Marie Butler. Hon pratade om hur maten påverkar våra kroppar, hur vi åldras på ett bra sätt och hur man kan motverka stress genom att äta rätt. En väldigt bra föreläsning som gav stor inspiration och kick till att äta mat som man mår bra utav och inte sånt som belastar kroppen.
Vi ska försöka så Marie kan komma till Åmål i Höst och hålla en liknande föreläsning igen. Hoppas att du kan komma då! Jag gäller er uppdaterade när det blir aktuellt.

Marie driver en restaurang i Göteborg som heter Happy M Kitchen. Det är en livsstilsrestaurang som erbjuder Natural Clean Food som man mår bra av. “Mat och välbefinnande hänger ihop och vi vill inspirera så många som möjligt att äta riktigt bra på ett lustfyllt sätt” – Happy M Kitchens beskrivning.
Själv har jag inte varit och ätit på Happy M Kitchen än men nästa gång jag är i Gbg måste jag dit och äta för jag har hört från många håll att det är en helt underbar restaurang med hur god mat som helt.
Har du möjligheten att åka och äta på Happy M Kitchen i Göteborg så tycker jag verkligen du ska göra det för det verkar vara något ut över det vanliga. Att gå på restaurang och äta mat som är gudomligt god samtidigt som det är mat som man mår bra utav är något som jag har längtat efter och det är inte många restauranger i Sverige som har en liknande utbud!
Happy M Kitchen har till och med matlagningskurser om man vill lära sig att laga mat som kroppen mår bra utav. Man kan även beställa mat så man har i ex matlådor under veckan om man vill göra vardagen lite enklare och ändå äta riktigt bra och god mat. 
Hur fräsch och gott ser inte detta ut?! Lånad bild av Happy M Kitchen


På föreläsningen igår fick vi varsin rawfoodboll som var gudomligt fräscha och goda. Jag har tyvärr inte receptet på dem men jag har ett liknande på Tryffelbollar som är makalöst goda. Nyttigt fika om du ska ut på picknick eller om du är sugen på något gott till teet!

INGREDIENSER: ca 10 st (beroende på storlek)
16 st dadlar (utan kärna) – ekologisk
2 msk kokosfett (ekologiskt)
1/2 dl glutenfria havregryn – ekologisk
1.5 msk raw kakao (ekologiskt) – alt. ekologisk kakao
2 msk svalt kaffe (ekologiskt) alt. vatten
0.5 tsk äkta vaniljpulver
Topping:
Raw kakao – alt. ekologisk kakao

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa först sönder dadlarna så de blir i mindre bitar. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en jämt massa. Forma små bollar och rulla i raw kakao.  Fukta händerna något så blir det enklare att rulla.
2. Kan ätas direkt men de blir godast om de får stå i kylen i ca 30 min innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *