Tomatsoppa – Vegetarisk!

Under veckan gjorde jag denna goda tomatsoppan som har blivit en stor favorit hos mig! Vill man inte att soppan ska vara vegetarisk så kan man bara byta ut röda linserna mot någon annan proteinkälla!
Soppa är ganska underskattat och det är synd eftersom det är så himla gott och enkelt att göra. Har du inte ätit soppa på länge så tycker jag du ska prova att göra denna ljuvliga <3

INGREDIENSER: 6 portioner
250 g pasta av 100% fullkornsrismjöl alt kikärtspasta
2 st gula lökar
5 st morötter
2 st palsternackor
300 g kokta röda linser
500 g passerade tomater
400 g krossade tomater.
200 g Taco salsa medium (ekologisk)
2 st grönsaksbuljonger (ekologiska)
8 dl vatten
8 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
2 tsk Örtsalt
1 tsk Himalaya salt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl kokosfett (steka i)

GÖR SÅ HÄR:
1. Dela löken i större klyftor och fräs löken tillsammans med kokosfett i en djup kastrull i någon minut.
2. Skala och dela morötterna och palsternackorna i bitar och låt fräsa ihop med löken. Tillsätt grönsaksbuljongtärningarna och låt fräsa ihop i 5 min.
3. Häll på vatten så det precis täcker grönsakerna. Låt småkoka tillsammans med kryddpepparkornen och lagerbladen i ca 5-10 min tills morötterna har mjuknat något.
4. Tillsätt de krossade- & passerade tomaterna, tacosåsen, röda linserna, salt och peppar – koka upp. Stäng av plattan och låt soppan stå till sig lite innan servering.
5. Sätt på en pastagryta med lättsaltat vatten och koka upp pastan enligt rekommendationen på förpackningen. Sila av vattnet och tillsätt pastan i soppan!

Klar att servera när soppan har svalnat lite!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *