Thailändsk kycklingwok med kokosmjölk!

Jag älskar thailändsk mat och även att göra maträtter i min wokgryta. Idag gjorde jag en fantastiskt god kycklingwok som är gjord på kokosmjölk och röd currypasta.
Serveras ihop med goda grönsaker och risnudlar!

INGREDIENSER:
1 kg kycklingfilé (upptinad)
2 msk röd currypasta
2 st morötter
1 st broccoli
2 st salladslök
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanjer
800 ml kokosmjölk (Extra creamy)
2 st lagerblad
2 st citrongräs
2×2 cm färsk ingefära
2 tsk Himalayasalt
1 tsk örtsalt
0,5 tsk mellanmalen svartpeppar
2-3 msk kokosfett (ekologisk)

TILLBEHÖR:
Risnudlar
Grönsallad
Mango
Körsbärstomater
Avocado
Lime
Tamari (fermenterad soja)

GÖR SÅ HÄR:
1. Skär upp de upptinade kycklingfiléerna i mindre bitar. Ta kokosfett i en gryta på medelvärme och blanda i röd currypasta och låt det fräsa ihop en kort stund. Ta i kycklingen och blanda ihop med currypastan. Lägg på ett lock och rör runt med jämna mellanrum så kycklingen blir hyfsat genomstekt ca 5 min.
2. Skala morötterna och skär i strimlor. Hacka upp salladslöken och rör ner morötterna och salladslöken i grytan när kycklingen nästan är klar.
3. Dela upp broccolihuvudet i mindre buketter och lägg ner i grytan. Låt woka ihop ca 3 min.
4. Häll i kokosmjölken och tillsätt bambuskott, vattenkastanjer och lagerbladen. Tillsätt även citrongräset när du har bankat sönder dem. Låt grytan koka upp och låt det sjuda i ca 5-7 min.
5. Riv i färsk ingefära och krydda upp med himalaya salt, örtsalt, svartpeppar och smaka av för önskad smak. Kan även tillsätta med röd currypasta om så önskas.
6. Godas blir wokgrytan när den har fått stått i några minuter och svalnat så blir den även krämigare. Ta ur lagerbladen och citrongräset.

Tillaga risnudlar: Koka upp en gryta med vatten. Stäng av plattan och lägg ner önskad mängd risnudlar i vattnet och lägg på locket. Se till så alla nudlar ligger under vattenytan. Låt ligga i 3 min och sila bort vattnet.
Lägg i en klick kokosfett i nudlarna och salta med örtsalt och blanda runt.
Servera ihop med kycklingwoken och en god sallad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *