Smoothie med glutenfri granola!

För er som inte såg mitt recept i Amuse-tidningen i Måndags så får ni receptet på en underbart god granola som är glutenfri med en god smoothie till <3


NATURENS SMOOTHIE
2-4 portioner
5 dl vegetabilisk mjölk alt osötad mandelmjölk
2 dl färsk babyspenat
2 dl frysta blåbär
2 dl frysta jordgubbar
0,5 dl frysta lingon
1 st fryst banan, alt lite steviosa
½ mogen avocado
1-2 cm färsk ingefära (riven)
½ tsk äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR:
Frys in bananen i skivor i minst 4 h. Häll ner vätskan i mixer först och tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät smoothie!
Tillsätt mer banan för ökad sötma.

GLUTENFRI GRANOLA:
2 dl hirsflingor
2 dl glutenfria havregryn
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1,5 dl hackade mandlar
1 ½ dl kokosolja (ekologisk)
1 dl Raw agavesirap
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma

GÖR SÅ HÄR:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Smält kokosfett på låg värme i en kastrull till kokosolja. Rör ner kokosoljan och agavesirapen i de övriga ingredienserna. Häll ut granolan på en långpanna och grädda i ca 30 min på 150 grader. Rör runt i granolan var 10:e minut så den får en jämn färg.
Låt svalna och förvara i en glasburk i skafferiet.

Toppa med raw kakaonibs som är rika på antioxidanter och färska hallon eller ät granolan med vegetabiliskt mjölk, banan och färska hallon, supergott <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *