Rödbetssoppa från Sjösidan i Åmål!


(Foto Linn Johansson Sjösidan)

(Min mamma Ulrika, Linn Johansson ägare av Sjösidan, Marie Butler Happy M Kitchen, Jag Emma)

Marie Butler, som driver Happy M Kitchen I Göteborg, kom till Sjösidan i Åmål igår och föreläste om kostens påverkan på våra kroppar och hur man kan åldras på ett bra sätt!
I somras var jag på Maries föreläsning i Mellerud och det var så himla bra så jag och mamma ordnade så Marie även kom till oss i Åmål!
Det blev fullsatt i lokalen och kvällen var verkligen lyckad!
Linn Johansson som driver Sjösidan i Åmål bjöd på en rödbetssoppa som var helt magiskt god! Jag fick äran att även lägga ut detta goda recept på min blogg som efterfrågades av flera på föreläsningen 😀

Exempel på nyttigare livsmedel som Marie nämnde:
Tamari/Soyo – Fermenterad soja utan gluten
Miso – Fermenterad sojaprodukt som används i ex misosoppa
Snabbmiso – Nyttig och näringsrik misosoppa i portionspåsar, ex Renée Voltaire!
Rismalt – bland det bästa sötningsmedlet, tillverkas av ris.
Fullkornsris – Långt GI, välj ett ekologiskt märke och lång koktid

RECEPT PÅ RÖDBETSSOPPA AV RESTAURANG SJÖSIDAN I ÅMÅL:
1 kg rödbetor
1 st vitkålshuvud
1 kg morötter
1-2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
Färsk timjan
Salt (Himalaya salt)
Peppar
Lite vinäger

GÖR SÅ HÄR:
1. Skrubba rödbetorna noggrant. Koka upp rödbetorna med skal tills de är mjuka. Sila av och behåll avkoket. Mixa rödbetorna med stavmixer.
2. Skala och riv morötterna. Skär vitkålen i tunna strimlor. Hacka löken och vitlöken grovt.
3. Fräs lök och vitlöken i en gryta med olja. Tillsätt vitkålen och morötterna och fräs en stund tills det mjuknat.
4. Tillsätt de mixade rödbetorna, avkoket, timjankvistar och låt koka 30 min. Smaka av med salt och peppar och lite vinäger. Mixa lite med stavmixer!

Soppan serverades ihop med rotfruktschips och dragonmajonäs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *