Laxsoppa!

Under hösttider är det så himla gott att äta en varm soppa när det börjar bli kyligare ute! Jag brukar alltid känna mig så behagligt mätt efter en sopptallrik! Detta är en fräsch och lyxig laxsoppa som passar perfekt både till vardags och finare måltider!
Kom ihåg att även äta en stor salladstallrik som innehåller olika färger av råa grönsaker där den största delen ska innehålla gröna bladgrönsaker (ej isbergssallad). Man ska alltid äta de råa grönsakerna först på en tallrik för att få i sig levande matenzymer som hjälper till att bryta ner maten. Kom ihåg att tugga maten väl!

INGREDIENSER: ca 6 portioner
4 st laxfiléer
2 st medelstora sötpotatisar
3 st morötter
½ purjolök
1 st squash
1,2 l vatten
0,5 dl färsk dill
½ citron
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 tsk Himalayasalt
1 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl kokosfett (steka i)

GÖR SÅ HÄR:
Skär de upptinade laxfiléerna i 1 cm tjocka bitar. Lägg laxbitarna i en skål och pressa över citronsaft och blanda med örtsalt och svartpeppar. Låt stå och dra till sig under tiden när du fortsätter med resten av soppan.
Skala och dela morötter och sötpotatis i mindre bitar. Skölj och hacka purjolöken i strimlor och lägga ner grönsakerna i en djup gryta med smält kokosfett. Låt fräsa ihop i ca 5 min med grönsaksbuljongen.
Tillsätt vatten plus Himalaya salt och koka upp. Låt sjuda ca 15 min tills morötterna och sötpotatisen har mjuknat.
Gör nudlar av squashen med hjälp av en grönsakssvarv eller en potatisskalare. Lägg ner nudlarna av squashen när det är ca 2 min kvar av koktiden.
När soppan är färdigkokt så dra av grytan från plattan och lägg ner laxen och den hackade dillen. Låt soppan stå under lock ca 10 min tills laxen är färdig!
Servera ihop med en god grön sallad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *