Vallmofröfrallor – Glutenfria!
De allra flest tycker om bröd och vill helst inte sluta med det när man ändrar kosthållning för det är så svårt att ersätta, men det är ju faktiskt bara fantasin som sätter gränserna. Men här kommer ett gott recept på nyttiga frallor som även innehåller chiafrön som är proteinrikt och omega 3 rika. De är enkla att baka och även goda att rosta!
INGREDIENSER:
4-6 st beroende på storlek
2 ägg
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
2 dl havregrädde alt. annan grädde
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
3 msk smält vegansk smör el kokosolja
1 msk chiafrön
ev. rismjöl om degen blir för lös
Vallmofrön + uppvispat ägg
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa äggen fluffigt och blanda sedan ner havregrädden och det smält smöret.
2. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner. Låt stå och svälla 5-10 min.
3. Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer.
5. Lägg dem på ett bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna!
Bra pålägg:
Smör – Ekologiskt Vegan Bredbart, Naturli, Klick!
Ost – Veganost, Violife, Klick!
Plus goda grönsaker!
Lämna ett svar