Nudelsoppa med kyckling!

Så gott med en varm soppa nu när det är mörkare och kallare ute. Det känns som om soppa är något som är ganska underskattat och när man väl äter soppa så brukar iaf jag tänka, varför lagar jag det inte oftare för det är så himla gott!
Denna nudelsoppa blev något ut över det vanliga, så underbart god! Ibland lyckas man lite extra bra med nya smaker.
Välj helst så mycket ekologiska produkter som möjligt!

INGREDIENSER:
4 st färska/upptinade kycklingfiléer
3 st morötter
2 st gula lökar
15 st färska champinjoner
1 st röd paprika (ekologisk)
300 gram sjögräsnudlar alt. glasnudlar
800 ml kokosmjölk (extra creamy)
1 liter vatten
1,5 msk röd currypasta
2×2 cm färsk ingefära
1 st vitlök
2-3 msk Tamari (fermenterend soja)
1 msk torkad basilika
3 st lagerblad
1/2 dl färsk hackad timjan
2 tsk örtsalt
0,5 tsk svartpeppar
Ekologiskt kokosfett (steka i)

GÖR SÅ HÄR:
1.  Skär kycklingen i mindre bitar och stek upp kycklingen i en kastrull ihop med kokosfett. Krydda upp kycklingen med lite örtsalt och svartpeppar.
2. Skala och skär morötterna i mindre bitar och hacka löken. När kycklingen har fått färg så lägg ner morötterna och löken och stek ihop med röd currypasta, riven ingefära och pressad vitlök. Låt fräsa ihop någon minut och tillsätt tamari och basilika.
3. Häll på vatten och kokosmjölk och låt koka upp ihop med lagerbladen och låt sjuda några minuter tills morötterna har mjuknat något.
4. Tillsätt hackade champinjoner och paprika och låt sjuda någon minut. Tillsätt örtsalt, svartpeppar och hackad timjan. Smaka av för önskad smak!
5. Lägg sjögräsnudlarna i en sil och skölj igenom med kallt vatten samtidigt som du drar isär nudlarna. Klipp nudlarna några gånger så de inte är så långa.  (Har du valt glasnudlar istället så ska de inte sköljas innan utan de blir klara ca 1-2 min när de läggs ner i soppan).
6. Stäng av plattan och lägg ner sjögräsnudlarna så alla nudlar täcks av soppan. Låt stå och dra i ca 3 min.
7. Servera ihop med en god och grön sallad som äts först vid måltiden så hinner även soppan svalna lite under tiden.  Smaklig måltid <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *