Chokladkola och chokladbollar!

Här kommer 2 st perfekta recept att ha på efterrättsbordet till påsk. Vegansk kola som är oerhört god och mina favorit chokladbollar på dadlar. Man kan verkligen inte tro att det är ett nyttigare alternativ – utan gluten, mjölkprodukter och raffinerat socker!
MÅSTE TESTAS!!

CHOKLADKOLA
ca 30 bitar
50 gram kokosolja
1 dl kokosgrädde (feta lagret)
1,5 dl kokossocker
0,5 dl agavesirap
1,5 msk raw kakao
1 krm himalayasalt
Nötter av valfri sort

GÖR SÅ HÄR:
Smält kokosoljan i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och låt blandningen sjuda i ca 30 min under omrörning.
Klä en form ca 15 x 15 cm med bakplåtspapper. Häll kolan i formen och strö över hackade nötter. Låt kolan svalna.
Skär upp kolan i bitar och förvara i kylen.

Recept från Superfruit

CHOKLADBOLLAR: ca 10 st (beroende på storlek)
16 st dadlar (utan kärna)
2 msk kokosfett (ekologiskt)
1/2 dl glutenfria havregryn
1.5 msk kakao (ekologiskt)
2 msk svalt kaffe (ekologiskt) alt. vatten
0.5 tsk äkta vaniljpulver
Topping:
Kokosflingor

GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa först sönder dadlarna så de blir i mindre bitar. Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en jämt massa. Forma små bollar och rulla i kokosflingor.  Fukta händerna något så blir det enklare att rulla.
2. Kan ätas direkt men de blir godast om de får stå i kylen i ca 30 min innan servering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *