Godaste pannkakorna – glutenfria!

Pannkakor1

Du anar inte vad goda de här pannkakorna är! Jag blir lika förvånad varje gång jag gör dem att de kan bli så goda för de är helt naturligt glutenfria, mjölkfria och utan ens något sött!
Jag älskar att experimentera med nya recept som jag kommer på men just detta receptet vill jag inte ens prova att göra på något annat vis för jag tror inte att det går att få dem godare än så här! Det är Hanna Göransson som driver bloggen “Hur bra som helst” som har skapat dessa fantastiskt goda pannkakor. Gå gärna in på hennes blogg och kolla mer på hennes fina recept, hon är jätteduktig!

INGREDIENSER: 5 st
2.5 dl vegetabilisk mjölk
2 ägg
1 dl bovetemjöl
2 krm äkta vaniljpulver
0.5 msk fiberhusk
1 krm Himalayasalt

Recept på hemmagjord sylt hittar du här!

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg och mjölk, blanda tills det är klumpfritt.
2. Låt stå och dra i 10 min så fiberhusken gör sin verkan och smeten blir tjockare.
3. Hetta upp en stekpanna (helst gjutjärn) innan du börjar steka. Ta en klick kokosfett i pannan och häll i ca 1 dl smet och gör en fin stor cirkel av pannkakan. Stek någon minut på medeltemperatur på varje sida tills pannkakan har fått en fin färg.
4. Servers ihop med nyttig hemmagjord sylt!
Hur gott som helst!

pannkakor2

pannkakor3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *