Pizza med rödbetor, chevréost och valnötter – självklart glutenfri!

pizzamedrodbetorpizzamedrodbetor2pizzamedrodbetor3

Igår gjorde både jag och min sambo sista arbetsdagen innan 3 veckors semester ihop, vilket ska bli helt underbart! Jag passade därför på att göra en lyxmiddag med pizza för att fira in semestern. Jag gjorde självklart en pizza utan gluten och mjölkprodukter och som topping hade jag rödbetor, chevréost, valnötter och ruccula, som blev gudomligt gott!
För att få en mer proteinrik källa så hade jag kycklingfärs och som dressing gjorde jag en pesto vilket blev perfekt ihop!

RECEPT PÅ PIZZABOTTEN OCH TOMATSÅS HITTAR DU HÄR (KLICK)
Om du bara vill göra en pizzaplåt så halverar du receptet på pizzabotten.

TOPPING: 1 pizzaplåt
Tomatsås (recept hittar du här)Halvera receptet om du gör en plåt!
400-500 gram kycklingfärs
2 medelstora rödbetor
200 gram chevréost (av får eller get)
Valnötter
Ruccula

DRESSING:
Egengjord pesto (receptet hittar du här, klick)

GÖR SÅ HÄR:
1. Börja med pizzabottnarna och tomatsåsen. Recept hittar du i länken ovan.
2. Skala rödbetorna och skär tunnare halvmånar. Koka rödbetorna i lättsaltat vatten i ca 15-20 min tills de har blivit lite mjuka.
2. Stek upp kycklingfärsen i ekologiskt kokosfett eller annan olja. Krydda upp kycklingfärsen med valfria kryddor, rekommenderat: Örtsalt, svartpeppar, oregano, ekologisk grillkrydda.
4. Skär upp chevréosten i mindre bitar.
5. När pizzabotten och tomatsåsen är klar så breder du först ut ett jämnt lager av tomatsåsen på pizzabotten.  Sen lägger du på kycklingfärsen, rödbetorna och chevréosten. In i ugnen i 20-30 min tills osten har smält något.
6. Ta ut pizzaplåten och strö på valnötter och ruccula. Serveras med Pesto!
pesto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *