25 års firande med cupcakes!

sallad2sallad1
I söndags firade vi min 25 års dag med massa god mat, lekar och överraskande uppdrag för min del. Det blev ett väldigt roligt kalas där jag samtidigt fick skämma ut mig vissa gånger men det var roligt i vilket fall.
Tillsammans med min duktiga mamma lagade vi maten ihop och min kära pappa stod för grillningen. Vi serverade min goda pastasallad, grillade kycklingspett, grillad helsida av lax, färskpotatis, kikärtsbiffar, timjandressing, hjortronsås och frökex.
Perfekt måltid att bjuda på ett kalas, för det blev supergott!!sallad3

Recept på min somriga pastasallad med timjandressing hittar du här, klick!
Recept på supergoda frökex hittar du här, klick!

Till efterrätt hade min fina mormor gjort en glutenfri och laktosfri tårta som var hur god som helst och jag bjöd på ett par chokladcupcakes som ni ska få receptet på.
En seg och god botten med en chokladfyllning gjorde cupcaken gudomligt god. Jag tyckte även att den blev som en cheesecake i konsistensen om man äter den nästan direkt efter frysen.
cupcake4cupcake2kalas1

INGREDIENSER: 15 st
Botten:
3 dl mandlar (ca 200 gram)
10 dadlar
3 msk kakao
3 msk dadelsirap

Fyllning:
4 dl cashewnötter (blötlagda minst 6 h)
3 dl kokosgrädde (Godaste kokosgrädden ser ur så här, enligt mig) Klick!
18 st dadlar
3.5 msk kakao
1.5 tsk äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR:
1. Botten: Mixa mandlarna i en matberedare tills de är ordentligt sönderhackade. Tillsätt dadlarna (utan kärna) och mixa tills de också är sönderhackade. Tillsätt kakao och dadelsirap och mixa lite till. Ta ut degen och dela upp i 15 lika stora delar. Tryck ut varje del i en muffinsform så det även kommer ut i kanterna.
2. Fyllningen:  Häll av blötläggningsvattnet och skölj av med nytt vatten. Mixa cashewnötterna i en matberedare tills de är finfördelat. Skrapa ner från kanterna om det behövs. Tillsätt dadlarna (utan kärna) och mixa ihop tills de också har blivit i små bitar. Tillsätt kokosgrädde, kakao och vaniljpulvret och mixa tills det har blivit en fin smet utan klumpar.
3. Klicka ut smeten över bottnarna och in i frysen i minst 6 h.
Blir det någon smet kvar kan du frysa in det och äta som glass senare!
4. Ta ut dem 20 min innan servering. Servera med riven mörk choklad och färska hallon!

Vill du ha med cheesecakekänsla så kan du äta dem direkt efter frysen men då rekommenderar jag att du äter dem med handen!
cupcake1cupcake5cupcake3blomma1 blomma2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *