Frukost proppad med goda bakterier!
Helgfrukosten är det bästa jag vet!
Idag njöt jag av mitt nybakade surdegsbröd som innehåller bra bakterier för oss samtidigt som jag gjorde en god smoothie som innehåller probiotika som också är otroligt viktigt att få i sig, för de ger oss goda tarmbakterier! Om vi har för lite goda tarmbakterier så är vårt immunförsvar nedsatt och man är ofta sjuk. 80 % av vårt immunförsvar sitter i magen därför är det otroligt viktigt att vi har tillräckligt mycket goda tarmbakterier i magen.
Tänk att en så nyttig frukost för en fungerande mage kan vara så himla god!
PROBIOTIKA SMOOTHIE: ca 1 liter
5 dl vegetabilisk mjölk
1 dl kokosgrädde
2 dl frusna blåbär (Ekologiska)
2 dl frusna jordgubbar (Ekologiska)
10 st frusna bananskivor (Ekologiska)
1/2 avokado
2 st probiotika kapslar *
1 krm kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm äkta vaniljpulver
* Det finns många olika probiotika kapslar att köpa och alla är inte bra så rådfråga gärna på ex hälsokosten när ni köper för de borde ha en bra sort. Ett par som jag rekommenderar är Holistics probiotika som finns att köpa här, klick!
GÖR SÅ HÄR:
1. Mixa ingredienserna förutom probiotika, kanel, kardemumma och vaniljpulver. Dela på probiotika kapslarna och häll ner innehållet tillsammans med kanel, kardemumma och vaniljpulvret. Smaka av för mer smak!
SURDEGSBRÖDET: Hur du får en surdegsgrund och hur du gör detta goda surdegsbröd hittar du här, klick!
Pålägg:
– Ekologisk kokosfett (som smör)
– Himalaya salt på kokosfettet (innehåller alla mineraler)
– Romansallad
– Avocado
– Vegetabilisk mjölkfri ost, märke: Violife eller Jeezly
– Ekologiska körsbärstomater
– Toppa med örtsalt på avokadon och körsbärstomaterna
Lämna ett svar