En stabil och god frukost – Chiapudding med granola och sylt!

chiapudding1
Det är viktigt att börja dagen med en stadig frukost för att på bästa sätt skapa en balanserad blodsockernivå. Prova därför denna underbara chiapudding med hemmagjord granola.
Chiafrön är väldigt näringsrika och framförallt är det en bra omega 3 – & proteinrik källa.
Chiapudding kan även ätas som mellanmål och kvällsmat men kom ihåg: Du måste tugga chiafröna för att du ska kunna ta upp näringen i superfröt!

INGREDIENSER: 1 glas
3 msk chiafrön
1,5 dl vegetabilisk mjölk, ex osötad mandelmjölk
1 krm äkta vaniljpulver

GÖR SÅ HÄR:
1. Blanda ingredienserna i ett glas/skål. Blanda noga och gärna i några omgångar så chiafröna blir jämnt fördelade i mjölken annars sjunker de lätt till botten.
2. Låt chiafröna svälla i vätskan helst över natten, annars minst 20 min.
3. Servera ihop med hemmagjord granola och sylt.

TOPPINGFÖRSLAG:
Hemmagjord granola
Hemmagjord chiasylt

FRUKOSTTILLBEHÖR:
Frökex
Kokta ekologiska ägg
Rött te

Frukost1

Chiapuddning2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *